Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Umeha
Geiko
Dołączył: 09 Gru 2008
Posty: 37
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Kioto
|
Wysłany: Czw 12:34, 09 Kwi 2009 Temat postu: Kulinarny problem... |
|
|
Ostatnio zakupiłam w dobrej wierze makaron udon. Problem pojawił się później, bo uświadomiłam sobie, że nie wiem, jak go dobrze przygotować. Czy któraś z Was przygotowywała kiedyś udon? Gdzieś czytałam, że jada się go z miso, ale u mnie w domu miso się nie przyjmie. (Ledwo znieśli sushi) Będę wdzięczna za pomoc.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Hatsumiko
Geiko
Dołączył: 10 Gru 2008
Posty: 227
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Kraj Kwitnącej Wiśni
|
Wysłany: Czw 19:20, 09 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
Też mam takowy marki Tokyoto czy jakoś tak. Hmm, może jakoś by go połączyć z elementami kuchni włoskiej? Brzmi trochę jak profanacja, ale tak może być łatwiej go ,,przepchnąć" do domowego menu kiedyś jadłam w japońskiej restauracji o wdzięcznej nazwie Kyoto podobny makaron z kawałkami kurczaka z woka na słodko + orzeszki + migdały i inne takie różne rzeczy + herbata jaśminowa i było nawet nawet. A zapach herbaty-mistyczna chwila no nie wiem, innych pomysłów brak...
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Emiko-chan
Maiko
Dołączył: 30 Lis 2008
Posty: 98
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pią 20:27, 10 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
Udon jeszcze nie miałam. Na razie przepchnęłam w domu sushi na święta (niestety, z rybą gotowaną, ale cóż).
Mogę poszukać coś na ten temat, ale będzie to teoria.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
|